Cristian Țopescu a murit azi! Era internat de pe 8 mai la Terapie Intensivă

0 40

Marti, 15 Mai

Cristian Țopescu a murit astăzi, la 81 de ani. Acesta suferea de mai multe afecţiuni cronice.

Fostul reporter sportiv, realizator de emisiuni sportive, comentator și redactor șef a fost internat la Terapie Intensivă din 8 mai, după ce a avut o criză de diabet zaharat, anunță Digi 24.

Între 1964 și 1999, Cristian Țopescu a lucrat la TVR, unde a fost reporter sportiv, realizator de emisiuni, comentator sportiv, redactor-sef si director general adjunct. Cristian Țopescu a fost și politician, fiind ales senator de București la alegerile din 30 noiembrie 2008.

În 2017, preşedintele Klaus Iohannis i-a acordat lui Cristian Ţopescu Ordinul Steaua României.

În septembrie 2015, Cristian Țopescu a acordat un interviu Gazetei Sporturilor și a vorbit despre cariera lui și de ce nu a comentat meciul Steaua – Barcelona.

– Cum aţi ajuns la Televiziunea Română?
– Eram angajat al Clubului Steaua, unde am debutat ca sportiv. La Televiziunea Română eram detaşat de la Clubul Steaua la TVR. Mă plătea Armata.

– N-ați avut niciodată probleme în calitatea asta dublă, militar-comentator?
– Ba da. Am comentat un meci Steaua cu Steagu’ Roşu Braşov în Divizia A. La un moment dat, Ienei l-a ţinut de braţ în careu pe vârful Goran şi am spus că se putea da lovitură de la 11 metri. Arbitrul n-a dat penalty. Când m-am întors la Steaua am fost trimis trei zile la arest.

De ce nu ați comentat finala de la Sevilla?
– Pe 9 iunie 1983 am comentat meciul Suedia – România, din preliminariile CE ’84. În acea perioadă în jurul echipei naţionale se discuta faptul că unii jucători aveau oferte de la Real Madrid, Fiorentina, Benfica. Și la un moment dat s-a accidentat Balaci. Cît primea el îngrijiri medicale, eu am spus: «”Dacă lui Balaci i se va aproba să joace peste hotare, ca şi lui Boloni şi lui Ştefănescu, vor fi doar avantaje pentru ţară, pentru Federaţie, pentru club, pentru jucători şi pentru echipa naţională. Dar cel mai mare avantaj va fi stimulentul extraordinar pentru cei tineri, care vor vedea că un jucător serios are la o anumită vîrstă şansa de a juca într-o echipă echipă străină valoroasă, sporind prestigiul fotbalului românesc».

 

http://www.gsp.ro/gsp-special/tragedie/cristian-topescu-a-murit-azi-era-internat-de-pe-8-mai-la-terapie-intensiva-539591.html

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata