Ce trebuie să fac după ce opresc administrarea contraceptivelor?

0 31


Iau de foarte multi ani Yasmine si mi e teama de ce se poate intampla daca opresc administrarea pastilelor dar si o teama mult mai mare daca continui. Sunt la varsta la care teoretic nu as mai avea nevoie de administrarea lor. Imi puteti spune va rog ce sa fac?


Buna ziua. Daca spuneti ca nu mai aveti nevoie de contraceptive, intrerupeti-le pur si simplu (la sfarsitul unei folii, nu pana cand se termina folia). Nu se poate intampla nimic grav; de regula menstra este mai abundenta si mai lunga (ca si numar de zile de sangerare) imediat dupa intreruperea contraceptivelor, dar nu este neaparat sa fie asa. Daca ciclul menstrual se deregleaza si nu mai are aceeasi lungime, adresati-va unui ginecolog in vederea unui consult, dar asta se intampla mai rar si nu prea aveti ce face in aceasta privinta, pur si simplu asa vor functiona ovarele dumneavoastra.

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt doar de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro. Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila. Prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist. www.csid.ro, societatea Mediafax, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi pot fi receptionate prin intermediul CSID.ro nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.

Sursa: http://www.csid.ro/rd-17225611

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata